Cultivat încă din cele mai vechi timpuri și recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra sănătății, orzul verde este o sursă excelentă de vitamine, între care A, B1, B2, B6, C, E, K și minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu și mangan și aminoacizi.

Orzul verde are numeroase proprietăți terapeutice, motiv pentru care este indicat pentru tratarea a nenumărate boli, între care cancer, hepatită, anorexie, diabet sau tuberculoză.

Conform specialiștilor în medicină naturopată, orzul verde conține de 11 ori mai mult fier decât țelina și de 22 de ori mai mult decât spanacul, dar și de 23 de ori mai multă biotină decât laptele, având puterea de a întări sistemul imunitar și de a ajuta la echilibrarea metabolismului.

Grație conținutului de vitamine, minerale și proteine, orzul verde ajută la asigurarea necesarului optim de vitamine, minerale și proteine și ajută și la combaterea stărilor de oboseală, anemie sau astenii.

Studiile de specialitate au arătat, de-a lungul timpului, faptul că orzul verde ajută la combaterea hepatitelor și ajută ficatul să se regenereze, încetinind chiar și procesul de îmbătrânire dar și formarea și dezvoltarea tumorilor, protejând împotriva cancerului.

Orzul verde este indicat și pentru regenerarea unghiilor, a părului și a tenului și este eficient și în slăbit. Poate să combată acneea, pistruii, dermatita, eczemele și chiar ulcerul varicos, întrucât este o sursă excelentă de vitamine și minerale.

Printre altele, orzul verde ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor, având o cantitate mare de superoxid-dismutază, o enzimă antioxidantă ce împiedică organismul să se degenereze, prevenind astfel apariția unor boli precum cataractă, glaucom ori degenerare maculară.

Orzul verde conține o cantitate mare de calciu, ajutând astfel la menținerea sănătății oaselor, astfel că ajută la combaterea unor afecțiuni precum reumatism articular acut, lombo-sciatică sau artrită. Nu în ultimul rând, orzul verde ajută la combaterea afecțiunilor respiratorii, fiind eficient pentru a combate astm bronșic, gripă, viroză pulmonară, TBC pulmonar sau rinită alergică.

Articol citit de 1566 persoane