Fructul de mango este cunoscut pentru savoarea extraordinară, dar și pentru proprietățile nutriționale, însă despre frunzele acestuia nu se cunosc prea multe. Potrivit experților în medicină naturopată, frunzele de mango sunt o sursă de nutrienți.

Conform specialiștilor în medicină naturopată, frunzele de mango au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antibacteriene și antitumorale, fiind bogate în vitamina A, B și C, precum și în antioxidanți.

Ce beneficii au frunzele de mango, află mai jos:

Ameliorează diabetul

Diabetul nu poate fi tratat, însă valorile glicemiilor pot fi ținute în frâu prin alimentație. Astfel, frunzele de mango reglează nivelul de zahăr din sânge, ajutând astfel la normalizarea glicemiei. De asemenea, substanțele nutritive ajută la stimularea producției de insulină și sporește distribuirea glucozei în sânge.

Ajută la combaterea pietrelor la rinichi

Litiaza renală este o afecțiune cu care se confruntă multe persoane, însă aceasta poate fi combătută cu ajutorul frunzelor de mango. Trebuie să dizolvi pudra cu 250 ml de apă, iar apoi consumă apa a doua zi.

Ameliorează problemele respiratorii

Frunzele de mango sunt recomandate și pentru combaterea răcelii, bronșitei și a astmului, ameliorând problemele de respirație. Tot ce trebuie să faci este să fierbi frunze de mango în apă, iar să îndulcești ceaiul cu o lingură de miere. În scurt timp, tusea care îți dădea bătăi de cap va fi istorie.

Poți, de asemenea, să folosești frunzele de mango pentru a-ți îmbunătăți digestia, dar și pentru a te relaxa, întrucât ceaiul de frunze de mango reduce anxietatea și stresul. Poți, de asemenea, să-ți faci o baie fierbinte, în care să pui 10 frunze de mango.

Articol citit de 220 persoane