Recunoscute încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le au asupra organismului, fructele de soc ajută la combaterea microbilor, la întărirea sistemului imunitar precum și la capacitatea de apărare a organismului.

Bogate în vitamine, între care A, B, sau C precum și săruri minerale, taninuri, aminoacizi, precum și zaharuri sau acizi organici, fructele de soc au proprietăți antioxidante și detoxifiante, ajutând la eliminarea cu ușurință a substanțelor nocive din organism.

Potrivit experților în medicină naturopată, fructele de soc au proprietăți antioxidante, motiv pentru care combat îmbătrânirea prematură, previn bolile canceroase și împiedică tumorile benigne să devină maligne.

Așadar, dacă te confrunți cu supraponderabilitate, ai probleme cu colonul sau tulburări psiho-emoționale încearcă să consumi tinctură de soc, câte două lingurițe diluate cu apă. Alege să urmezi această cură timp de două-trei luni, iar efectele se vor vedea imediat.

Fructele de soc au proprietăți laxative, diuretice, antiseptice și depurative, motiv pentru care ajută la detoxifierea organismului, accelerează tranzitul intestinal, dar și la eliminarea lichidelor reținute în exces în corp și ajută chiar și la menținerea greutății corporale în limite normale.

Fructele de soc sunt, de asemenea, recomandate și pentru a combate constipația, edemele, guta, dar și alte afecțiuni cutanate, precum acnee, psoriazis, dermatice și eczeme.

Pentru a te bucura de efectele fructelor de soc, alege să consumi o linguriță de tinctură diluată în 100 ml de apă, dacă ai peste 15 ani; în schimb copiii între 10-14 ani ar trebui să consume câte o jumătate de linguriță de tinctură diluată în 100 ml de apă. Pentru accelerarea tranzitului intestinal, se recomandă consumarea a câte două lingurițe de tinctură de fructe de soc diluate în 100 ml de apă, de două ori pe zi, dimineața și seara.

Articol citit de 1600 persoane