Stresul, oboseala, efortul fizic intens, dar și unele medicamente sunt doar câțiva dintre factorii care pot determina apariția palpitațiilor, care sunt, în ultima vreme, întâlnite în rândul oamenilor de mai toate vârstele.

Palpitațiile, care pot fi resimțite ca o durere în piept ori la nivelul gâtului, pot să dureze câteva secunde și să apară rareori ori, în cazuri mai grave, pot să determine apariția unor stări de leșin, dispnee, respirație scurtă severă ori amețeleă, iar atunci te poți confrunta cu stări de rău.


În cazul unor forme de palpitații ușoare, acestea pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturiste, precum:

Talpa-gâștei

Recunoscută pentru proprietățile excelente pe care le are asupra organismului în fața afecțiunilor cardiovasculare, talpa-gâștei are proprietăți vasodilatatoare, astfel că relaxează musculatura netedă. Ajută, de asemenea, la reglarea bătăilor inimii și reduce tensiunea arterială. Astfel, pentru a combate problemele inimii îți propunem să prepari o infuzie de talpa-gâștei. Trebuie doar să amesteci o linguriță de iarbă uscată și mărunțită cu 250 ml de apă fiartă. Lasă la infuzat timp de cinci minute, după care bea amestecul. Pentru efecte optime, consumă cel puțin două căni pe zi.

Păducel

Recunoscut pentru proprietățile de a echilibra funcțiie inimii și de a regla hipertensiunea arterială, dar și pentru puterea de a preveni apariția cheagurilor sângelui, ceaiul de păducel este esențial pentru bolnavii de inimă. Acesta are puterea de a calma durerile provocate de angină, dar și de a combate tulburările de ritm cardiac, precum palpitații. Ajută, de asemenea, la întărirea mușchilor cardiaci, la dilatarea vaselor de sânge, facilitând astfel circulația sângelui către toate organele corpului.

Lavanda

De asemenea, benefică pentru persoanele care se confruntă cu probleme ale inimii este și lavanda. Specialiștii vă recomandă uleiul eteric de lavandă, pe care îl puteți dizolva în apă, câte 20-30 de picături, de 2-3 ori pe zi. Este, însă, indicat să urmați o cură timp de două-trei săptămâni pe lună, după care să faceți pauză.

Articol citit de 4028 persoane