Strugurii sunt, fără doar și poate, printre cele mai delicioase fructe, fie că vorbim de cei albi, negri ori roz. În plus, sunt o sursă excelentă de nutrienți, între care vitamina C, vitamina K, riboflavină, potasiu, vitamina B6, cupru și mangan, astfel că sunt benefici pentru organism.

Conform specialiștilor în nutriție, este bine să consumați struguri în fiecare zi, întrucât sunt responsabili de reducerea riscului de apariția a cancerului, a diabetului și a bolilor cardiovasculare.

Descoperă ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi struguri în fiecare zi, timp de două luni, mai jos:

Strugurii sunt o sursă excelentă de antioxidanți, astfel că au proprietatea de a preveni îmbătrânirea celulară cauzată de efectele nocive date de radicalii liberi. În plus, strugurii conțin resveratrol, vitamina C, betacaroten, luteină, licopen, nutrienți ce sunt responsabili de reglarea nivelului de zahăr din sânge precum și de prevenirea unor boli precum diabetul și cancerul.

Strugurii au, de asemenea, puterea de a preveni apariția unor afecțiuni degenerative, în timp ce resveratorul care se găsește într-o cantitate mai mare în strugurii de culoare roz au puterea de a reduce riscul de apariție a glaucomului, cataractei și a afecțiunilor oculare date de diabet.

Fiecare dintre noi își dorește să fie tânăr cât mai mult timp posibil iar strugurii îți pot îndeplini această dorință. Grație conținutului de resveratrol, aceștia previn îmbătrânirea celulară și mențin sănătatea pielii, îmbunătățind producția de colagen.

Inflamațiile cronice, ce pot cauza apariția artritei, pot, de asemenea, să fie combătute cu ajutorul strugurilor. De asemenea, un studiu realizat de oamenii de știință a arătat că persoanele care consumă regulat struguri prezintă un risc mai scăzut de a se confrunta cu diabet de tip 2, boli cardiovasculare sau boli autoimune.

Articol citit de 4809 persoane