Nelipsită din alimentația ta în sezonul de primăvară ar trebui să fie leurda, planta care este recunoscută pentru proprietățile antioxidante dar și pentru puterea de a întări sistemul imunitar.

Recunoscută pentru proprietățile antioxidante încă din cele mai veci timpuri, leurda are numeroase efecte asupra organismului, printre care puterea de a curăța sângele, de a trata numeroase boli dar și de a combate viermii intestinali sau afecțiuni ale rinichilor.

Consumată verde, sub formă de salată sau gătită precum spanacul, leurda are numeroase beneficii pentru organismul tău, motiv pentru care n-ar trebui să o excluzi din alimentația ta. Descoperă mai jos care sunt efectele acesteia pentru organism:

Leurda are rolul de a elimina toxinele și bacteriile, motiv pentru care este responsabilă de îmbuntățirea digestiei. Are, de asemenea, rolul de a combate paraziții intestinali, grație efectelor diuretice și depurative.

Această plantă are proprietăți antiseptice și antinflamatoare, motiv pentru care are puterea de a combate virozele respiratorii și afecțiunile pulmonare. Ba mai mult, în ceea ce privește sângele, aceasta elimină toxinele și-i redau fluiditatea. Mai mult decât atât, leurda reduce nivelul de colesterol rău, întărește pereții arterelor și venelor și previne, astfel, afecțiunile cardiace.

Frunzele de leurdă pot fi folosite pentru a combate artrita reumatoidă sau durerile de articulații. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați comprese cu frunze proaspete de leurdă, pe care le-ați zdrobit, în prealabil, cu un ciocan de bucătărie.

Insomniile pot fi, de asemenea, tratate cu bulbi de leurdă. Îi poți consuma ca atare ori în salate. Este, însă, indicat să urmați o cură de 3 săptămâni pentru ca efectele să fie resimțite la nivel optim.

Cum poți să consumi leurda:

Cea mai simplă modalitate de a consuma leurda este salata. O poți combina cu rucola iar ca dressing poți folosi ulei de măsline, pulbere de ghimbir și zeamă de lămâie. Consumă acest preparat timp de cel puțin 2 săptămâni, iar organismul tău se va detoxifia.

Poți, de asemenea, să încerci ceaiul de leurdă. Pune într-o cană 10 grame de frunze de leurdă tocate mărunt, după care toarnă 250 de ml de apă clocotită. Lasă la infuzat pentru 20 de minute, strecoară amestecul și consumă trei căni, înainte de masă, timp de 3 săptămâni și efectele se vor vedea. 

Articol citit de 4279 persoane