Atunci când te confrunți cu probleme ale ficatului ori prezinți un risc crescut de a dezvolta una este important să optezi pentru o alimentație echilibrată, întrucât unele alimente ajută la îmbunătățirea funcționării ficatului.

Infecțiile virale cu virusuri hepatice A, B, C, D, E, un stil de viață dezechilibrat, alcool în exces, fumat și chiar lipsa odihnei sunt doar câțiva dintre factorii care pot să determine apariția unor boli la ficatului.

Ce trebuie să consumi pentru a preveni apariția unei boli de ficat, află mai jos:

Legume crucifere

Potrivit nutriționiștilor, persoanele care se confruntă cu probleme ale ficatului ar trebui să consume legume precum varză, rucola, broccoli ori gulie, întrucât acestea sporesc detoxifierea ficatului, ajutându-l să elimine toxinele.

Usturoi

Recunoscut pentru beneficiile extraordinare pe care le are încă din cele mai vechi timpuri, usturoiul ajută la stimularea enzimelor ficatului, sporind astfel detoxifierea organismului. Îl poți include în preparatele pe care le consumi sau poți alege să consumi carne ori legume cu usturoi.

Nuci

Bogate în vitamine de tip B, C și E, nucile sunt recomandate persoanelor care se confruntă cu boli ale ficatului, întrucât ajută la regenerarea acestuia.

De asemenea, persoanele care se confruntă cu boli ale ficatului ar trebui să renunțe la afumături, carne grasă, conserve, brânzeturi fermentate, ouă, grăsimi animale, pâine, produse de patiserie și chiar dulciuri.

Articol citit de 483 persoane