Persoanele care au fost diagnosticate cu boli cardiovasculare ori care prezintă risc crescut de a le dezvolta ar trebui să fie extrem de atente la alimentație, întrucât un răsfăț culinar poate reprzenta o greșeală majoră.

Care sunt alimentele pe care ar trebui să le evite bolnavii de inimă, află mai jos:

Carnea procesată
Conform experților în nutriție, bolnavii de inimă n-ar trebui să mănânce alimente ca bacon, șuncă presată, salam ori cârnați, întrucât au un aport bogat de grăsimi saturate, ce pot determina insuficiență cardiacă. În plus, pot fi sărate, afumate sau fermentate, ceea ce îți va pune, de asemenea, inima în pericol.

Carnea roșie

Poate că o friptură delicioasă cu sos de unt ori de ciuperci îți poate face cu ochiul, însă ar trebui să te abții. Grăsimile saturate pe care le conține, colesterolul și sarea nu sunt deloc benefice pentru sănătate. Alege, în schimb, carne albă și înlocuiește untul, smântâna ori sosurile grase cu legume fierte ori pe grătar.

Pizza

De cele mai multe ori, oamenii aleg să mănânce pizza atunci când nu știu ce să mai gătească, însă aceasta nu e deloc benefică pentru sănătate, întrucât conține grăsimi saturate și sodiu. Dacă totuși ți-e poftă de pizza alege o varinată mai sănătoasă, din blat din făină integrală și cu legume, precum ardei gras, ciuperci și măsline drept topping.

De asemenea, persoanele care se confruntă cu afecțiuni ale inimii n-ar trebui să consume nici sucuri acidulate fără calorii, întrucât aspartamul regăsit în acestea sunt extrem de periculoase pentru inimă, putând să determine un accident vascular cerebral, hipertensiune arterială și diabet.

Articol citit de 2940 persoane