Experții în medicină naturopată susțin că aceste remedii naturiste ajută nu numai la detoxifierea sistemului limfatic ci te vor ajuta să-ți dezvolți niște obiceiuri alimentare sănătoase.

Sistemul limfatic este descris ca fiind o componentă importantă a sistemului natural de apărare a organismului împotriva bolilor și ajută, de asemenea, la transportul lichidelor și a altor substanțe în organism. De aceea este bine să optezi pentru aceste remedii naturiste, ce vor ajuta la eliminarea toxinelor din organism și la prevenirea unor afecțiuni precum artrita, probleme ale sistemului circulator sau chiar creșterea în greutate.

Ceai din frunze de nuc

Frunzele de nuc au proprietăți diuretice și pot ajuta la îmbunătățirea funcțiilor sistemului limfatic și, mai mult de atât, stimulează descompunerea toxinelor. 

Pentru a te bucura de efectele acestui ceai, alege să fierbi o cană de apă, după care pune o lingură de frunze de nuc și lasă la infuzat 15 minute. Strecoară totul și bea 2 căni pe zi, una dimineața și seara. Este bine să urmezi o cură pentru 20 de zile.

Ceai de fenicul

Feniculul este recunoscut pentru proprietățile diuretice și antiinflamatorii. Acesta ajută la eliminarea toxinelor, astfel că nu afectează funcționarea sistemului limfatic și, în plus, conține antioxidanți, vitamine și minerale.

Fierbe un bulb de fenicul într-o cană de apă pentru 5 minute. Strecoară amestecul și bea-l cald. Urmează o cură de 7 zile și efectele se vor vedea rapid.

Ceai de turmeric, ghimbir și lămâie

Toate cele 3 ingrediente au proprietăți antiinflamatorii iar efectele lor se vor vedea rapid, întrucât sunt bogate în vitamine esențiale, antioxidanți și minerale, motiv pentru care ajută la eliminarea toxinelor.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi turmericul și ghimbirul pentru 5 minute, apoi să le îndepărtezi de pe foc, să adaugi sucul obținut dintr-o lămâie și să consumi amestecul dimineața, pe stomacul gol.

Articol citit de 4185 persoane