Despre beneficiile pe care le are aloe vera s-a vorbit mult de-a lungul timpului, însă trebuie să știi că aceasta are efecte și în ceea ce privește menținerea sănătății inimii.

Conform unui studiu publicat în 2012, aloe vera este o plantă care are un aport bogat de vitamine, minerale, carbohidrați, lipide, enzime, amino-acizi și alți compuși organici. De asemenea, conține și L-arginină, un grup de aminoacid care are efecte extraordinare asupra menținerii sănătății inimii.

Cum acționează aloe vera asupra sănătății cardiovasculare, află mai jos:

Ține sub control nivelul de colesterol din sânge

Colesterolul bun - HDL - este cunoscut și sub denumirea de lipoproteine cu densitate mare. Aesta ajută la reglarea nivelului de colesterol rău din sânge LDL, acest lucru ajutând la prevenirea riscului de a dezvolta boli de inimă.

Reduce nivelul de trigliceride din sânge

Așa cum este important să-ți ții sub control nivelul de colesterol din sânge, așa trebuie să ții sub control și nivelul de trigliceride. Un aport sporit înseamnă că nu consumi suficientă energie, iar aceasta este stocată în organism sub formă de grăsime.

Nivelul de trigliceride mărit din organism este un considerat a fi inamic pentru menținerea sănătății inimii. Persoanele care se confruntă cu această problemă prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă, dar și alte afecțiuni, precum pancreatită. Pentru a reduce nivelul de trigliceride din sânge poți include în dietă aloe vera.

Contribuie la normalizarea nivelului de zahăr din sânge

Aloe vera este recunoscută pentru aportul de glucomannan, un tip de fibre solubile ce au rolul de a normaliza nivelul de zahăr din sânge. Acesta conține, de asemenea, și antrachinone, un tip de fenol care poate ajuta la normalizarea aportului de zahăr din sânge în combinație cu lectinele din această plantă.

Reduce tensiunea arterială

Aloe vera este ideală pentru menținerea sănătății inimii, întrucât este o sursă bogată de vitamine, precum vitamina C, care ajută la regenerarea țesuturilor și previne efectele nocive date de stresul oxidativ. De asemenea, vitamina C regăsită în aloe vera poate determina dilatarea vaselor capilare, poate spori elasticitatea arterelor și poate îmbunătăți circulația și oxigenarea sângelui.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 472 persoane