Depresia este o boală cu care se confruntă o mulțime de persoane, de toate vârstele și îți poate afecta nu doar starea de spirit, ci și abilitatea de a face față activităților de zi cu zi, dar și de a gândi clar.

Conform experților, depresia ar putea fi ameliorată cu ajutorul unor alimente, pe care îți propunem să le incluzi în dieta ta zilnică.

Alimente bogate în vitamina B

Persoanele care au o stare de spirit proastă ori care sunt în depresie ar trebui să consume alimente bogate în vitamina B, precum spanac, broccoli, varză kale, salată, dar nu iceberg, pește, ouă, produse lactate, dar și fructe de mare, ouă, legume, nuci.

Alimente bogate în vitamina D

Specialiștii au descoperit o legătură între deficitul de vitamina D și persoanele aflate în depresie, întrucât aceasta ajută la aminoacidul triptofan să se transforme în serotonină, îmbunătățind astfel starea de spirit. Ai putea să mănânci nuci, semințe, tofu, brânză, carne roșie, pui, curcan, pește, linte, ananas, curcan.

Alimente care conțin zinc, seleniu și magneziu

Zincul ajută la întărirea sistemului imunitar, iar magneziul ajută la funcționarea optimă a sistemului nervos. Tocmai de aceea, experții îți recomandă să consumi carne slabă roșie, șuncă, orez brun, spanac, dar și iaurt.

Alimente bogate în betacaroten și vitamina A

Betacarotenul și vitamina A ajută la îmbunătățirea stării de spirit și combate și anxietatea, fapt pentru care ar trebui să consumi morcovi, caise, broccoli, pepene verde, pere, dovleac, dar și cartofi dulci.

Articol citit de 436 persoane