Neuropatia diabetică este descrisă ca fiind o disfuncție a nervilor periferici, ce este determinată de dezechilibrele metabolice. Aceasta este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat și se manifestă prin numeroase simptome, însă poate fi prevenită cu ajutorul uleiurilor esențiale.

Neuropatia diabetică se manifestă prin fluctuații ale tensiunii arteriale și a temperaturii corpului, dar și prin apariția problemelor urinare, a constipației, a disfuncției sexuale ori prin angină pectorală. Totuși, toate aceste simptome pot fi ameliorate sau combătute cu ajutorul uleiurilor esențiale.

Neuropatia diabetică este declanșată și în cazul diabetului de tip 1, cât și a celui de tip 2 și apare atunci când nervii sunt deteriorați și apare senzația de durere, amorțeală ori alte probleme. Așadar, pentru a ameliora durerile poți încerca uleiul de mentă, care este recunoscut pentru efectele analgezice, dar și pentru puterea de a acționa ca un relaxant muscular.

Alte studii de specialitate au arătat că uleiul de mușețel roman este eficient pentru combaterea tulburărilor inflamatorii, dar și pentru ameliorarea efectelor nocive date de radicalii liberi.

Pentru a îmbunătăți calitatea somnului, poți încerca uleiul de lavandă, care are puterea de a relaxa mușchii, dar și de a reduce durerea.

Toate aceste uleiuri pot fi folosite diluate în apa de baie, dar și local, prin masaj.

De asemenea, persoanele care suferă de diabet ar trebui să fie foarte atenți la igiena picioarelor și a pantofilor. Spălarea și verificarea frecventă a acestora este esențială pentru a observa anumite modificări, precum bătături, leziuni. În plus, e musai să poarte pantofi confortabili.

Articol citit de 2196 persoane