Să adaugi sare în mâncare poate părea un obicei inofensiv, însă este total greșit, întrucât multe dintre alimentele regăsite pe piață au deja un conținut ridicat de sare.

Consumată în cantități mari, sarea poate să determine apariția multor afecțiuni, în special boli ale inimii, motiv pentru care ar trebui să nu adaugi sare în mâncare.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu ții cont de recomandările medicilor, află mai jos:


Te poți confrunta cu hipertensiune arterială


Potrivit studiilor de specialitate, sarea în exces poate să determine apariția hipertensiunii arteriale. Aceasta poate, de asemenea, să crească riscul de a dezvolta accident vascular cerebral (AVC) ori boli cardiovasculare.

Poți dezvolta cancer la stomac

În cazuri mai grave, consumul excesiv de sare poate să determine dezvoltarea unei forme de cancer, și anume cancer la stomac. Acesta poate să apară și dacă vei consuma în mod excesiv alimente afumate ori unele care sunt bogate în nitriți.

Poți dezvolta boli ale rinichilor

În timp, consumul de sare poate să determine insuficiență renală și, în același timp poate să determine pierderea calciului prin urină, ceea ce va duce în timp la fragilizarea oaselor, determinând în timp apariția osteoporozei.

Pentru a reduce consumul excesiv de sare trebuie să eviți să adaugi sare în mâncare, dar și să elimini următoarele alimente din dietă, precum supe semipreparate, pâine, biscuiți, cârnați și carne procesată, fructele oleaginoase sărate. Ar trebui, în schimb, să mănânci cât mai multe fructe și legume, ouă, leguminoase, cereale, pește și carne slabă.

Articol citit de 228 persoane