Una dintre cele mai înspăimântătoare afecțiuni ce determină panică printre oameni de toate vârstele este cancerul. Tratamentul poate fi brutal, dureros sau uneori poate să nu dea rezultate, motiv pentru care prevenția ar trebui să fie literă de lege.

Așadar, învață să trăiești sănătos pentru a reduce riscul de apariția a cancerului. Consumă fructe și legume, alimente sănătoase și renunță la băuturile care sunt extrem de nocive pentru organism.

Care sunt acestea, află mai jos:

Băuturile energizante

Poate că băuturile energizante îți pot da un boost de energie și te pot face să te simți invincibil pentru câteva ore, dar efectele pe care le are în interior vor fi pentru totdeauna. Băuturile energizante sunt o bombă calorică de zahăr, cafeină și coloranți artificiali, ce pot să determine creșterea tensiunii arteriale, dar și a nivelului de zahăr din sânge. În plus, de-a lungul timpului multe persoane s-au stins din viață din cauza acestora, întrucât au apărut probleme cu inima. De asemenea, orice slăbiciune poate să determine, în timp, apariția cancerului.

Cola dietetică

Cola dietetică nu are zahăr ”adevărat”, dar conține un substitut al zahărului, precum sucraloză, zaharină ori aspartam, ingrediente care pot să determine apariția diabetului ori afecțiuni ale inimii. Mai mult de atât, în timp, pot să determine apariția unor tipuri de cancer, precum al vezicii urinare ori a tractului urinar.

Băuturile fierbinți

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, băuturile fierbinți pot crește riscul de cancer esofagian. Acest lucru a fost arătat de un studiu realizat pe 50.000 de persoane. Mai exact, potrivit cercetării ce a fost publicată în International Journal of Cancer, un consum zilnic de 700 de mililitri de ceai la o temperatură de 60 de grade Celsius sau mai ridicată de atât a fost asociată în mod constant cu o proporţie de 90% a riscului de dezvolta cancer esofagian.

Cafeaua cu diferite siropuri

Cafeaua este, în general, o sursă excelentă de antioxidanți și nutrienți bogați ce previn cancerul. Totuși, unele dintre băuturi, precum cele cu sirop de caramel, ciocolată ori frișcă, nu sunt benefice pentru organism, întrucât determină apariția obezității și a diabetului, care sunt bilete sigure către cancer.

Articol citit de 4496 persoane