Bogată în vitamine, minerale și proteine, drojdia de bere este un ingredient-medicament, fiind esențială pentru revigorarea și energizarea organismului, dar și pentru a combate anumite afecțiuni.

Specialiștii în medicină naturopată susțin că un consum regulat de drojdie de bere ajută la menținerea în limite normale a greutății corporale și poate preveni chiar îmbătrânirea celulară.

Grație conținutului bogat de vitamine de tip B, D, E, dar și a celor 26 de aminoacizi esențiali ori a 18 minerale necesare corpului, între care calciu, magneziu și fosfor, drojdia de bere ajută la sporirea producției de celule noi, prevenind astfel îmbătrânirea celulară, însă are și puterea de a stimula imunitatea, combătând cu ușurință răcelile și bolile infecțioase, astfel că ajută la reducerea perioadei de convalescență.

Potrivit experților în medicină naturopată, drojdia de bere are puterea de a regla colesterolul de tip rău din organism, dar și hipertensiunea, prevenind astfel apariția bolilor de inimă. Drojdia de bere este indicată și diabeticilor, întrucât reglarea nivelul glicemiei din sânge, grație cromului, care este un mineral esențial pentru menținerea glucozei în limite normale.

Nu în ultimul rând, drojdia de bere are un conținut bogat de vitamina K, care ajută la coagularea sângelui și la formarea osoasă, motiv pentru care este un factor esențial în ceea ce privește procesul de fixare a calciului.

Anemia, psoriazisul, dar și acneea sunt doar câteva dintre problemele care pot fi tratate cu ajutorul drojdiei de bere, care este o sursă excelentă de fier. Aceasta ajută, de asemenea, la repararea și la oxigenarea țesuturilor, reduce ridurile și cicatricile vechi.

De asemenea, drojdia de bere este cunoscută pentru conținutul bogat de vitamine de tip B, între care B1, B2, B3, B5, B6, B9 și B7, fiind esențiale pentru descompunerea carbohidraților, a grăsimilor și a proteinelor care asigură organismului energie, sporind astfel pierderea kilogramelor în plus.

Articol citit de 1557 persoane