Faptul că usturoiul are beneficii asupra sănătății nu e niciun secret pentru nimeni, însă efectele sunt și mai puternice dacă este consumat pe stomacul gol, în combinație cu miere.

Atât usturoiul, cât și mierea au proprietăți antibioce, ce ajută la întărirea sistemului imunitar. Mai mult de atât, conform experților în medicină naturopată, usturoiul ajută la îmbunătățirea calității sângelui, dar ajută și la menținerea sănătății stomacului, sporind producția de sucuri gastrice.

Usturoiul conține, de asemenea, vitamine și minerale, îmbunătățind calitatea sângelui, reduce și nivelul de colesterol din sânge și nivelurile de trigliceride din sânge.

De cealaltă parte, mierea reduce inflamațiile din organism, combate migrenele și durerile cronice, având puterea chiar de a te relaxa.

Cum prepari acest remediu:

Ai nevoie de:

- 12 căței de usturoi
- 350 de grame de miere
- un borcan care se închide ermetic.

Mod de preparare:

Zdrobește cățeii de usturoi, iar apoi așază-i în borcan. Adaugă mierea, amestecă totul bine și închide-l. Depozitează-l într-un loc întunecat pentru o săptămână, iar apoi consumă o linguriță din amestec dimineața, pe stomacul gol.

 

Articol citit de 449 persoane