Unul dintre cele mai eficiente alimente ce ajută la combaterea constipației este, fără îndoială, fructul de mango, întrucât are un aport bogat de fibre și polifenoli, motiv pentru care acționează ca un laxativ.

Persoanele care se confruntă cu o digestie dificilă ar trebui să consume fructe de mango deoarece sunt o sursă excelentă de fibre, ce ajută la îmbunătățirea digestiei și la eliminarea toxinelor din colon.

Fructul de mango conține, printre altele, și vitamine de tip A, B și C, precum și potasiu, calciu și magneziu, motiv pentru care ajută la ameliorarea simptomelor date de peristaltism intestinal și reduce inflamațiile din organism. De asemenea, acest fruct ajută la eliminarea toxinelor din organism și poate să combată efectele nocive date de radicalii liberi.

Ca să te bucuri de efectele benefice ale fructului de mango îți poți prepara niște smoothie-uri delicioase, precum:

Smoothie cu fruct de mango și cereale integrale

Ai nevoie de un fruct de mango, 2 linguri de cereale integrale, 200 de ml de apă și 2 linguri de miere. Trece totul prin blender și apoi servește amestecul imediat, pe stomacul gol. Alege să bei această băutură de 3 ori pe săptămână, iar efectele se vor vedea rapid.

Smoothie cu mango și lapte de cocos

Laptele de cocos și fructul de mango sunt ingrediente perfecte pentru a combate constipația, dar sunt eficiente și pentru a-i oferi organismului un boost de energie.

Ai nevoie de un fruct de mango și 200 de ml de lapte de cocos. Curăță fructul de mango iar apoi adaugă-l în blender cu lapte de cocos. Pentru un plus de savoare poți adăuga și două cuburi de gheață. Bea amestecul de 3 ori pe săptămână, dimineața, pe stomacul gol.

Articol citit de 1288 persoane