Recunoscut pentru proprietățile extraordinare pe care le are asupra organismului încă din cele mai vechi timpuri, ghimbirul este recomandat a fi consumat întrucât ajută la întărirea sistemului imunitar, previne numeroase afecțiuni și ajută chiar și la combaterea răcelii și a gripei.

Ghimbirul, denumit științific Zingiber officinale, își are originile în pădurile tropicae din Asia de Sud și este o sursă excelentă de potasiu, calciu, vitamina C5, fier și vitamina B6, fiind responsabil astfel de combaterea a numeroase afecțiuni, între care indigesie, greață, răceală, dar ameliorează și durerile provocate de reumatism.

Descoperă efectele ghimbirului asupra sănătății, mai jos:

Stimulează funcția digestivă

Potrivit experților în medicină naturopată, gimbirul ajută la stimularea enzimelor și absorb nutrienții, astfel că ajută rapid la combaterea balonării și a indigestiei, în timp ce proprietățile sale inflamatorii ajută la relaxarea mușchilor stomacului și lasă sistemul digestiv să proceseze hrana.

Previne infecțiile orale

Ghimbirul ajută la combaterea infecțiilor, motiv pentru care este benefic pentru inhibarea dezvoltării bacteriilor care determină apariția unor boli gingivale precum parodontoză și gingivită.

Ajută la combaterea răcelii și a gripei

Potrivit experților în medicină naturopată, ghimbirul ajută la ameliorarea simptomelor date de gripă ori răceală, întărind sistemul imunitar. Ba mai mult, ghimbirul are efecte diaforetice, activând astfel procesul de transpirație. Nu în ultimul rând, acest ingredient ameliorează problemele respiratorii, motiv pentru care acționează ca un expectorant natural.

Reduce nivelul de colesterol din sânge

O altă proprietate a ghimbirului este faptul că ajută la normalizarea colesterolului și trigliceridelor din sânge, motiv pentru care experții în medicină naturopată recomandă consumul a 3 grame de ghimbir pe zi, în cazul persoanelor care prezintă risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare.

Ghimbirul ajută, de asemenea, la reducerea inflamațiilor din organism, ajută la menținerea sănătății pielii și a părului, sporind regenerarea foliculilor.

Ca să te bucuri de efectele maxime ale ghimbirului prepară-ți ceai de ghimbir și consumă până la 3 căni pe zi. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 200 de ml de apă și să adaugi o lingură de pulbere de ghimbir, apoi lasă totul la infuzat, timp de 5 minute. Consumă ceaiul îndulcit cu miere sau adaugă lămâie ori mentă.

Articol citit de 1835 persoane