Durerile articulare nu apar doar odată cu trecerea anilor, ci pot să se manifeste și în rândul tinerilor, atunci când este lezată ori inflamată o articulație.

Durerile articulare sunt extrem de neplăcute, întrucât persoanele care se confruntă cu ele nu-și pot desfășura activitățile

zilnice, precum perierea părului, periatul dinților sau pur și simplu să meargă la baie.

Durerile articulare sunt, însă, ușor de combătut cu ajutorul remediilor naturiste, printre care:

Suc de ridiche neagră

Conform experților în medicină naturopată, sucul de ridiche neagră ajută la ameliorarea durerilor articulare, însă este indicat să-l consumi de trei ori pe zi. Pentru a-l pregăti trebuie doar să treci prin blender sau prin storcător bulbii, iar apoi să bei amestecul obținut.

Ghimbir

Recunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, ghimbirul reduce durerile articulare, motiv pentru care îți propunem să-l consumi crud ori gătit. Poți, spre exemplu, să încerci ceaiul de ghimbir, care ajută la ameliorarea acestora rapid.

Supa de cartofi

Un alt remediu naturist eficient pentru ameliorarea durerilor articulare este supa de cartofi.

Pentru a te bucura de efectele acesteia, trebuie să fierbi opt cartofi de dimensiuni medie, pentru două ore. Ulterior, strecoară amestecul și consumă supa de cartofi de trei ori pe zi, pentru o lună de zile.

Pentru a combate durerile este indicat să renunți la mâncarea procesată, de tip fast-food. Poți include în dietă, în schimb, alimente bogate în vitamina C, cereale ingrale, pește, nuci, ulei de măsline și lactate.

Articol citit de 399 persoane