Despre consumul de struguri s-a vorbit mult de-a lungul timpului, iar beneficiile asupra sănătății au stârnit ample controverse. Ce se întâmplă, în realitate, în corpul tău atunci când îi consumi, află în materialul de mai jos.

Consumați într-o cantitate moderată, strugurii nu doar că sunt delicioși, dar sunt și benefici pentru sănătate, întrucât 84 la sută din conținutul lor este apă. Astfel, aceștia te vor ajuta să te hidratezi și, în plus, ajută la prevenirea multor afecțiuni.


100 de grame de struguri conțin 28 la sută din doza recomandată de vitamina K, un nutrient esențial pentru menținerea sănătății oaselor și a inimii. Strugurii sunt, de asemenea, săraci în grăsimi, sodiu și colesterol, dar conțin o cantitate mare de vitamina C, ceea ce-i face benefici și pentru creier.

Ce se întâmplă mai exact în organismul tău atunci când mănânci struguri, află mai jos:

Crește nivelul de zahăr din sânge

Potrivit nutriționistului Paul Claybrook, strugurii au un indice glicemic relativ redus, motiv pentru care nu sporește nivelul de zahăr din sânge... prea mult. Dacă îi consumi în cantitate moderată. În plus, aceștia conțin fibre, care ajută la absorbția nutrienților, inclusiv a zahărului. Aceștia conțin, de asemenea, resveratrol, care ajută la nivelul glicemiei din sânge.

Antioxidanții întăresc sistemul imunitar

Strugurii sunt, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți, acele substanțe ce protejează organismul de stresul oxidativ. Aceștia ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar și ține la distanță boli cronice, precum cancer, boli de inimă, diabet. Mai mult de atât, strugurii conțin antioxidanți precum flavonoide, fenoli, vitamina C, quercetină, betacaroten și reveratrol.

Ajută la reducerea inflamațiilor din sânge

O altă proprietate a strugurilor este faptul că reduc inflamațiile din organism. Atfel, aceștia ajută la ameliorarea durerilor musculare, previn oboseala, dar și probleme gastrointestinale. De asemenea, consumați frecvent și în cantități moderate, strugurii reduc riscul de apariție a cancerului, a bolilor de inimă, a Alzheimerului, a diabetului de tip 2, precum și artrita.

Articol citit de 520 persoane