Tusea este o problemă cu care se confruntă multe persoane, mai ales în sezonul rece, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt ceaiurile care o combat cu ușurință.

Ceai de ghimbir cu oregano

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietățile expectorante, ajutând la eliminarea mucusului, motiv pentru care îți propunem să încerci un astfel de ceai. Trebuie doar să amesteci 3-4 bucăți de ghimbir proaspăt cu o cană de apă fiartă. Lasă totul la infuzat, iar apoi consumă ceaiul imediat.

Ceai de scorțișoară și coajă de portocală

Un remediu naturist eficient pentru ameliorarea tusei este ceaiul de scorțișoară. Trebuie doar să fierbi 250 ml de apă cu o lingură de scorțișoară și câteva coji de portocale. Lasă la infuzat pentru 10 de minute, iar apoi consumă amestecul imediat. Te va ajuta să combați tusea, dar și bronșita, enterocolita și parazitozele.

Ceai de lămâie și miere

La fel de eficient pentru combaterea tusei este și ceaiul de lămâie cu miere. Poți să folosești orice fel de ceai, însă adaugă o felie de lămâie și o linuriță de miere de albine. Te va ajuta să scapi de tuse imediat. În plus, mierea are proprietăți antiinflamatorii și antivirale și decongestionante, astfel reduce iritația din gât și poate combate chiar și răgușeala.

Nu în ultimul rând, nu uita de siropul de ridiche neagră cu miere. Aceste ingrediente nu doar că întăresc sistemul imunitar, însă conțin vitamine de tip B, potasiu, magneziu și fier, ajutând oranismul să lupte împotriva răcelii.

Articol citit de 1299 persoane