Oamenii de știință atrag atenția asupra faptului că glicemiile ridicate pot afecta sănătatea creierului și pot determina apariția declinului cognitiv.

Potrivit unor studii de specialitate, persoanele care suferă de diabet pot prezenta un risc mai mare de a se confrunta cu probleme ale creierului, întrucât glicemiile ridicate pot determina inflamații ce determină declin cognitiv.

De cealaltă parte, cercetătorii de la Universitatea College din Londra și London School of Hygiene & Tropical Medicine atrag atenția asupra faptului că nivelul scăzut de zahăr poate determina menținerea sănătății creierului.

Autorul studiului a atras atenția asupra faptului că nivelul ridicat de zahăr poate determina acumularea metaboliților zahărului în celulele creierului, rezultând inflamații sistemice, ceea ce provoacă deteriorarea membranelor celulare. Aceste inflamații pot determina, de asemenea, agravarea bolilor, dar și afecțiunilor vasculare, precum și îmbătrânirea celulară.

Cum poți să reduci nivelul de zahăr din sânge cu ajutorul remediilor naturiste:

Consumă oțet din cidru de mere

Pentru a reduce nivelul glicemiei și pentru a îmbunătăți sensibilitatea la insulină, alege să consumi oțet din cidru de mere. Diluează o lingură într-un pahar cu apă caldă și consumă amestecul numaidecât.

Include în dietă semințele de schinduf

Bogate în fibre solubile și eficiente pentru reducerea nivelului glicemiei sunt, fără doar și poate, semințele de schinduf. Acestea ajută, de asemenea, la îmbunătățirea nivelurilor lipidelor, a colesterolului și a trigliceridelor din sânge. Poți consuma pulbere de semințe de schinduf înmuiată în apă fierbinte. Va ajuta la reducerea nivelului glicemiei cu 25 la sută, a nivelului trigliceridelor cu 30 la sută și a colesterolului LDL cu 30, 6 la sută.

Articol citit de 3604 persoane