Folosit pentru a da aromă preparatelor și îndrăgit de persoanele adepte ale alimentației meditareneene, rozmarinul este o plantă ce are numeroase beneficii pentru organism, fiind de ajutor pentru purificarea sângelui.

Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile pe care le are asupra organismului, rozmarinul este o sursă excelentă de antioxidanți, dar și vitamine, între care A, B și C. Acesta conține, de asemenea, și calciu și vitamina B6, motiv pentru care rozmarinul are numeroase beneficii pentru sănătate. Care sunt acestea, află mai jos:

Are proprietăți antiinflamatorii

Grație efectelor antiinflamatorii pe care le deține, rozmarinul ajută la reducerea inflamațiilor, combătând astfel durerile de orice tip, indiferent că vorbim de cele musculare ori articulare. Așadar, acest ingredient este util pentru tratarea unor afecțiuni ca artrită reumatoidă și osteoartrită. Așadar, cea mai bună modalitate prin care te poți bucura de efectele date de acest ingredient este să să-ți masezi zonele dureroase cu ulei de rozmarin și alcool infuzat.

Poate trata afecțiunile respiratorii

Rozmarinul are, de asemenea, proprietăți pentru combaterea afecțiunilor respiratorii, grație proprietăților antiseptice. Așadar, poate să combată simptomele date de astmul bronșic, dar și infecțiile respiratorii. Ba mai mult, unele persoane susțin că simpla inhalare a fumului dat de rozmarin ars poate să combată astmul. De asemenea, ceaiul din această plantă are proprietăți expectorante, ceea ce înseamnă că îmbunătățește digestia.

Previne apariția bolilor degenerative

Consumul constant de rozmarin poate ajuta la prevenirea degradării celulare, ceea ce înseamnă că va previne afecțiuni degenerative precum cancer ori Alzheimer, fiind o sursă excelentă de antioxidanți. Acesta are, de asemenea, puterea de a proteja vederea, sănătatea pielii, precum și membranele mucoasei, oferind protecție împotriva cancerului pulmonar.

Combate infecțiile de orice fel

Rozmarinul are un conținut bogat de vitamina C, astfel că sintetizează colagenul, o proteină necesară pentru menținerea sănătății vaselor de sânge, a organelor și a pielii și a oaselor. Grație conținutului bogat de magneziu, vitamine B, precum acid pantotenic, piridoxină, riboflavină și folatili, acesta ajută la prevenira defectelor de tub neural la nou-născuți.

Articol citit de 3714 persoane