Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, motiv pentru care ar trebui să le consumi cu regularitate.

Folosite atât în stare proaspătă cât și uscate sau congelate, fructele de pădure n-ar trebui să fie folosite doar pentru a prepara dulcețuri, siropuri sau alte preparate întrucât ele pot fi consumate cu ușurință și sub formă de smoothie-uri, ceaiuri sau ca atare, în stare proaspătă.

Fie că vorbim de afine, mure, zmeură, coacăze negre, cătină sau măceșe, acestea au beneficii extraordinare asupra sănătății întrucât conțin antociani, substanțe ce protejează ochii de procesele de degenerare și încetinesc îmbătrânirea organismului.

De asemenea, fructele de pădure sunt recomandate și diabeticilor, întrucât ajută la menținerea glicemiei în valori normale. Ba mai mult, împiedică apariția retinopatiilor diabetice și atrofierea nervului optic. Tocmai de aceea, experții în medicină naturopată vă recomandă să urmați o cură de afine pentru 14 zile, aceasta având și rolul de a reduce nivelul de zahăr din sânge.

Una din trei persoane se confruntă cu sindromul de colon iritabil, motiv pentru care ar trebui să includeți în alimentație fructe de pădure precum cătină, afine, coacăze, măceșe, dar nu numai. Sunt, de asemenea, recomandate și alte alimente precum hrișcă, cimbru, semințe de in, mei, mărar, varză, toate acestea având rolul de a combate tulburările intestinale.

Fructele de pădure sunt o sursă excelentă de polifenoli, flavonoide și antioxidanți, astfel că ajută la menținerea radicalilor liberi sub control și, mai mult de atât, reduc riscul de îmbolnăvire.

Articol citit de 1379 persoane