Cu un conținut bogat de vitamine, minerale și antioxidanți, roșiile sunt la îndemâna oricui și ar trebui să nu lipsească din alimentația nimănui, mai ales că are numeroase beneficii asupra organismului uman, între care chiar și combaterea celulelor canceroase și a tumorilor.

Conform experților în medicină naturopată, adulții ar trebui să consume un pahar de suc de roșii proaspăt, preparat în casă, pe zi, întrucât este un remediu esențial în lupta împotriva celulelelor canceroase, a tumorilor și a infecțiilor.

Grație conținutului de antioxidanți pe care-l conțin, dar și al vitaminei C, sucul de roșii ajută la detoxifierea organismului.

Ba mai mult, grație aportului de fier, potasiu, vitaminele K, B1, B5 și B5, precum și al altor minerale importante ca zinc, crom, sodiu și mangan, sucul de roșii este responsabil de reglarea nivelului de colesterol din sânge, dar și de întărirea sistemului imunitar și de protejarea inimii, reducând riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

Roșiile conțin și licopen, o substanță recunoscută pentru puterea de a lupta împotriva cancerului, întrucât protejează organismul de efectele nocive date de radicalii liberi. Astfel, sucul de roșii este indicat persoanelor care se confruntă su cancer mamar, de prostată, de colon, pancreas ori de plămâni.

Sucul de roșii conțin, printre altele, și calciu și magneziu, elemente responsabile de întărirea sistemului osos, întrucât ajută la asimilarea fierului în organism.

Rețetă de suc de roșii

Pentru a prepara suc de roșii alege roșii proaspete, bine coapte, de preferat cumpărate din piață. Îndepărtează coaja și trece-le prin blender. Poți adăuga și sare și puțin busuioc, pentru o aromă plăcută. Consumă-l imediat sau rece, după ce l-ai ținut la frigider.

Articol citit de 2985 persoane