Printre fructele-medicament se numără și papaya, care este o sursă excelentă de vitamina C și D, dar și acid folic, fibre și potasiu, fiind eficient pentru a preveni afecțiunile cardiovasculare și de a reduce tensiunea aterială.
Conform experților în medicină naturopată, papaya are un conținut bogat de vitamina B, dar și betacaroten și flavonoide, având rolul de a preveni cancerul pulmonar și bucal, întrucât ajută la stoparea dezvoltării celulelor canceroase.
De asemenea, papaya este un fruct ce conține și alte flavonoide care au puternice proprietăți antioxidante împotriva radicalilor liberi care cauzează îmbătrânirea și boli degenerative. În plus, ajută la prevenirea unor afecțiuni precum ateroscleroză, artrită, artrită reumatoidă și afecțiuni digestive.
Grație ingredientelor pe care le conține, papaya are proprietăți antiinflamatorii și ajută chiar și la prevenirea refluxului gastric, tratează ulcerul și colonul iritabil. De asemenea, semințele sunt folosite pentru a trata infecțiile parazitare.
De asemenea, grație conţinutului ridicat de fibre, calciu, fosfor, fier, tiamină, niacina şi un complex de vitamine, fructul de papaya ajută la întărirea sistemului imunitar şi acţionează cu precizie asupra sistemului digestiv, ridicând rata mişcării intestinale și ajutând chiar și la combaterea diareei.
Papaya ajută la prevenirea bolilor de inimă, reduce tensiunea arterială, previne apariția atacului de cord, dar și a altor afecțiuni precum diabet, ulcer, ulcerații varicoase și chiar a cancerului de prostată.
Ca să te bucuri de efectele acestui fruct, care este cunoscut și sub numele de ”fructul îngerilor” include-l în prepararea salatelor sau prepară-ți un smoothie din papaya, căpșuni și iaurt. De asemenea, îl poți servi chiar și cu felii de brânză mai tare.
Articol citit de 1566 persoane
Acest articol nu are comentarii!