Descoperit în urmă cu mii de ani de către chinezi, ceaiul verde este o adevărată comoară pentru sănătate, fiind o sursă excelentă de antioxidanți, taninuri și flavonoide.


Ceaiul verde poate înlocui cu ușurință cafeaua și este eficient în slăbire, întrucât ajută la detoxifierea organismului și, mai mult de atât, sporește pierderea în greutate.


Potrivit unor studii realizate de oamenii de știință, ceaiul verde poate reduce semnificativ riscul de apariție a accidentului vascular cerebral, întrucât este responsabil de reducerea colesterolului rău LDL din sânge.


Grație conținutului de catechinie, polifenoli ce diminuează viteza de reacție a lipazelor gastrice și pancreatice, ceaiul verde ajută la pierderea în greutate, deoarece reduce pofta de mâncare.


Ajută, de asemenea, la distrugerea bacteriilor ce pot determina apariția infecțiilor alimentare. Mai mult de atât, distruge chiar și toxinele produse de acestea.


Bogat în antioxidanți, în special în vitamina E, ceaiul verde ajută chiar și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Iar consumat în doză de patru cești pe zi, ceaiul verde previne declanșarea poliartritei reumatoide, potrivit oamenilor de știință.


Și durerile de cap și depresia pot fi tratate cu ajutorul ceaiului verde, întrucât sporește nivelul de energie și îmbunătățește semnificativ starea de spirit.


De asemenea, consumat în mod regulat, ceaiul verde ajută la eliminarea efectelor nocive date de radicalii liberi, care sunt responsabili de apariția unor boli și chiar de îmbătrânire. 

Articol citit de 4901 persoane