Să ai nasul înfundat este extrem de neplăcut, însă trebuie să știi că poți trata această problemă cu ajutorul uleiurilor naturale.

Fie că ai răcit ori ai dezvoltat o gripă, uleiurile esențiale naturale ar trebui să devină aliatul tău de nădejde pentru a combate nasul înfundat. Acest simptom deranjat poate fi ameliorat cu ajutorul acestora, astfel că vei putea respira fără probleme.

Ulei esențial de eucalipt

Acest ulei ajută reducerea inflamațiilor din căile respiratorii și ajută la eliminarea mucusului din plămâni. În plus, are proprietăți antioxidante, motiv pentru care îți va întări sistemul imunitar.

Tot ce trebuie să faci este să fierbi două cești cu apă, iar apoi să adaugi o lingură de ulei esențial de eucalipt. Îndepărtează amestecul de pe foc și stai deasupra vasului ținând un prosop pe cap. Așteaptă 10 minute, iar nasul tău va fi desfundat.

Ulei esențial de lavandă

Uleiul de lavandă are proprietăți antibacteriene și detoxifiante, fiind folosit frecvent în aromaterapie.

Tot ce trebuie să faci ca să te bucuri de efectele acestuia este să încălzețti două linguri de ulei de lavandă cu două linguri de ulei de migdale, iar apoi să aplici amestecul pe piept, spate și pe gât.

Ulei esențial de cimbru

Uleiul esențial de cimbru este recunoscut pentru proprietățile antibacteriene și antioxidante. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea problemelor respiratorii. Îl poți folosi pentru a trata simptomele de răceală, precum tuse, strănut, congestie nazală.

Fierbe 500 ml de apă, iar în momentul în care a dat în clocot, adaugă uleiul de cimbru. Stai deasupra vasului pentru a inhala vaporii și pentru a-ți desfunda căile respiratorii.

Articol citit de 221 persoane