O combinație inedită, ce ajută la detoxifierea ficatului, este reprezentată de banană și turmeric, un mix extrem de puternic, grație complexului de vitamine și minerale.

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, întrucât ia parte la peste 500 de procese din organism, între care detoxifierea sângelui, sintetizarea enzimelor și proteinelor, sporirea producției de hormoni și funcționarea metabolismului.

Pentru a preveni apariția unor boli și pentru a ajuta ficatul să se regenereze, alege să-ți prepari acest smoothie delicios, obținut din banane și turmeric, un condiment recunoscut pentru proprietățile terapeutice încă din cele mai vechi timpuri.

Dacă bananele conțin minerale, îndulcitori naturali și antioxidanți precum betacaroten, turmericul conține curcumină, un ingredient activ ce are proprietăți antiinflamatorii. Astfel, bananele ajută la detoxifierea organismului și sporește eliminarea lichidelor din organism, precum și a toxinelor, iar turmericul este responsabil de stimularea enzimelor naturale ale organismului și reduce riscul de a te confrunta cu diferite tipuri de tumori.

Pentru a prepara această băutură ai nevoie de:

- 250 ml de lapte de cocos
- două felii de ananas
- trei banane congelate
- o lingură de ulei de cocos
- o lingură de turmeric
- o jumătate de lingură de pudră de ghimbir
- o lingură de semințe chia

Mod de preparare:
Taie feliile de anas în cubulețe mici, iar apoi trece-le prin blender împreună cu laptele de cocos. Adaugă apoi uleiul de cocos, turmericul și ghimbirul. Omogenizează bine și consumă-l imediat.

 

Articol citit de 379 persoane