Potasiul este un mineral ce are numeroase efecte asupra sănătății, ajutând la prevenirea bolilor de inimă.

Ca să-i conferi organismului cantitatea optimă de potasiu poți alege să consumi banane, însă trebuie să știi că există și alte alimente care sunt o sursă excelentă de potasiu.

Prevenind carența de potasiu vei reduce riscurile de a te confrunta cu crampe, bătăi neregulate ale inimii, dar și cu hipertensiune.

Care sunt alimentele care conțin o cantitate mai mare de potasiu decât bananele, află mia jos:

Cartofii dulci

Potrivit nutriționiștilor, 100 de grame de cartofi dulci conțin 542 de mg de potasiu. Aceștia sunt, de asemenea, o sursă bogată de vitamina C, care este indispensabilă pentru întărirea sistemului imunitar și pentru sporirea sintezei de colagen. De asemenea, aceștia conțin fier și magneziu în cantități însemnate.

Somon

Recunoscut pentru conținutul bogat de acizi grași Omega-3, somonul conține o cantitate mare de potasiu, motiv pentru care este ideal pentru a fi consumat la prânz ori la cină.

Avocado

O sursă excelentă de potasiu este și fructul de avocado. 100 de grame de avocado conțin nu mai puțin de 487 mg de potasiu, acesta fiind recomandat nu doar pentru menținerea sănătății inimii, ci și pentru prevenirea bolilor neurodegenerative, precum Alzheimer. Așadar, ca să te bucuri de efectele acestuia consumă-l în salate ori pregătește-ți guacamole.

Iaurt

Iaurtul este o sursă mai bogată de potasiu decât bananele, motiv pentru care îți poți începe ziua cu un borcan. Consumând iaurt îți vei îmbunătăți digestia și vei preveni respirația proastă.

 

Articol citit de 325 persoane