Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu varice, pentru a-ți îmbunătăți circulația sângelui trebuie să cunoști câteva trucuri simple, pe care le poți adopta cu ușurință.

Varicele, acele vene dilatate care apar în partea inferioară a corpului, sunt cauzate de o circulație deficitară, însă aceste probleme pot fi ameliorate cu ușurință.

Primul pas pentru a preveni apariția varicelor este să-ți controlezi greutatea. Kilogramele în plus împiedică sângele să circule corespunzător prin vene, determinând apariția inflamațiilor, motiv pentru care îți recomandăm să eviți aportul bogat de calorii și consumul de grăsimi, dar și să consumi cât mai multe fructe, legume și cereale integrale.

Ar trebui, de asemenea, să consumi și o cantitate sporită de apă, pentru a preveni problemele circulatorii și pentru a ajuta la funcționarea optimă a organismului. Este recomandat să consumi între șase și opt pahare cu apă pe zi.

De asemenea, este indicat să eviți purtarea hainelor strâmte, întrucât acestea îngreunează circulația la nivelul picioarelor. Evident, atunci când alegi haine ori pantofi alege mărimea potrivită.

Pentru a preveni apariția varicelor ar trebui, de asemenea, să eviți consumul excesiv de sare, întrucât aceasta determină apariția multor probleme, între care și apariția varicelor ori a celulitei. O poți înlocui, însă, cu alte condimente sănătoase ori chiar cu sare de mare ori de Himalaya. Ai grijă, însă, să o folosești în cantități mici.

Articol citit de 10176 persoane