Problemele digestive sunt frecvent întâlnite în rândul oamenilor de toate vârstele, motiv pentru care ar trebui să știi că ele sunt ușor de combătut prin alimentație.

Așadar, fie că te confrunți cu dureri de stomac, diaree ori constipație, îți recomandăm să incluzi în alimentația ta alimente care sunt ușor de digerat și care ajută colonul să funcționeze optim, ducând astfel la combaterea acestor simptome neplăcute.

Care sunt alimentele care n-ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică, află mai jos:

Pâine ală și orez alb

Persoanele care se confruntă cu probleme digestive ar trebui să consume cât mai mulți carbohidrați, întrucât aceștia sunt responsabili de îmbunătățirea funcționării stomacului. Așadar, dacă te doare stomacul consumă cu încredere pâine albă prăjită, orez alb sau brun, alimente care îți vor îmbunătăți digestia.

Pepene verde

O metodă simplă, la îndemâna oricui, pentru a combate problemele digestive este pepenele verde. Bogat în vitamina A dar și în apă, acesta ajută la hidratarea organismului și la îmbunătățirea funcționării colonului, care va procesa mai rapid alimentele.

Banane

Printre fuctele care ajută la tratarea problemelor digestive se numără și bananele. Sunt o sursă excelentă de carbohidrați și de potasiu, motiv pentru care sunt excelente atunci când cineva are probleme cu digestia, întrucât oferă organismului potasiu, care se pierde cu ușurință atunci când te confrunți cu dureri de stomac ori alte probleme.

Cartofi dulci

Conform experților în nutriție, problemele digestive pot fi combătute cu ajutorul cartofilor dulci, care sunt o sursă excelentă de fibre solubile, care sporesc cantitatea de bacterii bune din intestine.

Articol citit de 2512 persoane