Începutul oricărui sezon este, fără doar și poate, momentul potrivit pentru a urma o cură de detoxifiere, motiv pentru care îți propunem să ții cont de câteva sfaturi ce te vor ajuta să dai un restart corpului și minții, prin eliminarea toxinelor.

Așadar, primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a-ți detoxifia organismul este să renunți la toate alimentele ”ispită” din casă, precum dulciuri, chipsuri ori mezeluri. Uită de ele pentru cel puțin două săptămâni.

Consumă ceaiuri, fie verde, din cozi de cireșe ori de urzică, mentă sau ghimbir, pe tot parcursul zile. Te vor ajuta să elimini toxinele din organism.

Fiecare dimineață trebuie să înceapă cu un pahar cu apă călduță și zeamă de lămâie consumat pe stomacul gol. Poți, ulterior, să-ți faci un smoothie din fructele preferate, însă ai grijă să adaugi și o legumă, precum țelină, ghimbir ori pătrunjel, dar și fibre.

Elimină zahărul din alimentația ta. Începe prin a consuma puțin tot mai puțin, până când vei ajunge să-l elimini de tot. Sau măcar să consumi ceaiurile și cafeaua fără zahăr. Evident, renunță la zahăr și înlocuiește-l cu ștevie.

Evident, nu ezita să consumi cât mai multe fructe și legume.  Mănâncă în fiecare zi măcar o salata de crudităţi în care să pui diverse legume cu frunze verzi, cum ar fi pătrunjel, mărar, rucola, spanac, salată verde.

Ca să-ți detoxifiezi organismul trebuie să renunți la prăjeli, pâine, precum și produsele de tip fast-food. Evident, n-ar trebui să consumi nici sare sau piper în exces, dar nici lactate.

Articol citit de 4301 persoane