Odată cu venirea verii este bine să urmezi o cură de detoxifiere, mai ales că organismul este plin de toxine. Așadar, pentru a-ți curăța corpul încearcă să consumi alimente bogate în antioxidanți.

Regăsite în mâncare, în apă ori chiar în medicamentele pe care le ei, dar și în mediul înconjurător, toxinele îți pot face cu ușurință rău. Ai grijă de organismul tău și include în alimentația ta fructe ce te ajută să le elimini cu ușurință, precum:

Mere - sunt o sursă excelentă de antioxidanți, motiv pentru care stimulează curățarea ficatului și a rinichilor. Ajută, de asemenea, la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare și îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv, combătând constipația și diareea. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism și la reglarea nivelului de colesterol, așa că poți să le consumi proaspete ori sub formă de smoothie sau în salate.

Avocado -  Fructul de avocado este bogat în grăsimi monosaturate, care sunt excelente pentru sănătate, având rolul de a reduce nivelul de colesterol. Conține, de asemenea, vitamina E, un antioxidant ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. De cealaltă parte, potasiul ajută la combaterea depresiei, în timp ce acidul folic combate oboseala.

Banane - Și acestea sunt recomandate pentru detoxifierea organismului, întrucât ajută la îmbunătățirea funcțiilor intestinale, combate constipația și poate reduce stresul, întrucât reduce toxinele din organism.

Portocale - Poate că da, nu mai este sezonul lor acum, însă portocalele sunt excelente pentru sănătate și le poți consuma chiar și vara. Acestea ajută la eliminarea toxinelor din alimente și medicamente, întrucât acidul citric este cunoscut pentru proprietățile depurative, ajutând la curățarea tractului digestiv.

Articol citit de 3194 persoane