Să-ți începi ziua cu un pahar cu limonadă este o idee excelentă, întrucât aceasta are aceleași beneficii precum o ceașcă cu cafea, însă conține mai puține calorii.

Ușor de pregătit acasă, răcoritoare și delicioasă, limonada are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind o sursă de nutrienți.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei limonadă, află mai jos:

Te ajută să te hidratezi

Consumată pe stomacul gol, dimineața, limonada te ajută să te hidratezi, întrucât în timpul nopții, corpul se deshidratează.

Reduce riscul de apariție a infecțiilor urinare

Limonada are proprietăți antivirale și antimicrobiale, motiv pentru care ajută la reducerea riscului de apariție a infecțiilor urinare. Este, însă, important să fie consumată pe stomacul gol, deoarece ajută la eliminarea bacteriilor ce se dezvoltă în rinichi.

Previne efectele nocive date de radicalii liberi

Lămâile sunt o sursă importantă de fitonutrienți, antioxidanți ce reduc riscul de apariție a efectelor nocive date de radicalii liberi. Cu alte cuvinte, sucul de lămâie te poate ajuta să previi îmbătrânirea celulară.

Conține o cantitate mare de vitamina C

Așa cum știți deja, lămâile conțin o cantitate mare de vitamina C, care ajută la regenerarea celulelor pielii și poate chiar spori la vindecarea rănilor, dar și la întărirea sistemului imunitar, ajutând organismul să facă față infecțiilor, răcelilor și chiar gripelor.

Nu în ultimul rând, lămâile te pot ajuta să combați afecțiuni ale sistemului digestiv, deoarece fibrele și apa regăsite în lămâie ajută la reducerea riscului de apariție a constipației, a arsurilor și chiar previn inflamațiile.

Articol citit de 459 persoane