Folosit în bucătărie de către gospodine, cimbrul este o plantă aromatică și versatilă, având numeroase proprietăți pentru sănătate, grație conținutului de timol, care are efecte antiseptice.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma constant cimbru, află mai jos: 

Folosit în Germania ca remediu pentru a combate răcelile, cimbrul ajută și la tratarea infecțiilor respiratorii, a bronșitei, precum și a tusei, întrucât flavonoidele ajută la relaxarea mușchilor traheei, care determină inflamarea acesteia și tusei.

Pentru a combate tusea productivă trebuie să amesteci două lingurițe de cimbru proaspăt cu o cană de apă fiartă, iar apoi să lași totul la infuzat timp de 15 minute. Strecoară și bea 2-3 căni pe zi.

Cimbrul ajută, potrivit experților în medicină naturopată, la ameliorarea durerilor de cap. Pentru a te bucura de efectele acestei plante aromatice trebuie să pui o lingură de plantă uscată cu o cană de apă. De asemenea, sunt recomandate și compresele cu ceai de cimbru pe gât, spate și umeri, pentru a relaxa mușchii tensionați, ce determină, de multe ori, apariția durerilor de cap.

Studii de specialitate au arătat, însă, că cimbrul în combinație cu o specie de oregano ajută la prevenirea unor forme de cancer, precum leucemia, deoarece stopează dezvoltarea celulelor canceroase.

Cimbrul are proprietăți antiseptice, motiv pentru care acționează asupra ficatului și a rinichilor, îmbunătățind funcționarea acestora. De asemenea, ajută și la reducerea colesterolului rău și crește colesterolul bun, grație conținutului de antioxidanți și de fibre.

Cimbrul ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar și are și proprietăți energizante, fiind eficient în combaterea oboselii și a surmenajului.

Articol citit de 1513 persoane