Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu pietre la rinichi ori doar îți dorești să le previi ar trebui să încerci acest ceai natural, obținut din două ingrediente ce sunt la îndemâna oricui.

Rinichii sunt organele responsabile de filtrarea toxinelor și a impurităților din sânge, care mai apoi sunt eliminate prin urină. Aceștia sunt esențial pentru funcționarea optimă a organismului și pentru detoxifierea organismului, motiv pentru care îți recomandăm să le acorzi atenția cuvenită.

Uneori, însă, substanțele toxice, deșeurile și unii dintre compușii chimici din sânge pot forma cristale ce se pot acumula în rinichi, organele care filtrează sângele. Cunoscute sub numele de calculi renali ori pietre la rinichi, formarea acestora poate fi prevenită cu ajutorul unui ceai simplu, obținut din două ingrediente.

Cunoscut pentru proprietățile extraordinare pe care le au asupra sănătății, ghimbirul și turmericul sunt plante ce acționează asupra organismului, îmbunătățind circulația sângelui, dar și sănătatea cardiovasculară. De asemenea, aceste ingrediente ajută la prevenirea formării pietrelor la rinichi, motiv pentru care îți recomandăm să încerci acest ceai delicios.

Ai nevoie de:

- o bucată de rădăcină de ghimbir
- o lingură de pulbere de turmeric
- o jumătate de litru de apă
- două linguri de miere

Mod de preparare:

Fierbe apa într-un bol, după care adaugă ghimbirul ras și pulberea de turmeric. Lasă totul la fiert timp de 15 minute, iar apoi strecoară totul.

Servește ceaiul cu miere dimineața, pe stomacul gol.

Dacă ghimbirul are proprietăți analgezice și antiinflamatorii ori detoxifiante, turmericul ajută la detoxifierea sângelui și îmbunătățește sănătatea rinichilor. De asemenea, curcumina regăsită în compoziția turmericului are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, motiv pentru care ajută la detoxifierea organismului și la distrugerea pietrelor din rinichi ce sunt formate de săruri și proteine.

Articol citit de 1128 persoane