Ceaiul de trandafiri este o băutură pe care o poți obține cu ușurință acasă la tine și care are proprietăți terapeutice, grație nutrienților regăsiți în compoziția lor.

Ceaiul de trandafiri este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina E, polifenoli și chiar acizi grași sănătoși, fiind benefic pentru organism.

Potrivit nutriționiștilor, ceaiul de trandafiri are numeroase proprietăți pentru sănătate, printre care:

Întărește sistemul imunitar

Grație conținutului bogat de vitamina C și a aportului de flavonoide, ceaiul de trandafiri este un remediu naturist ce ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, un studiu realizat de Chemistry Central Journal, ceaiul de trandafiri conține acid ascorbic, polifenoli și alte fitochimicale ce întăresc sistemul imunitar.

Ajută la menținerea sănătății digestive

Consumul regulat de ceai de trandafiri ajută la combaterea afecțiunilor sistemului digestiv, grație proprietăților antiinflamatorii și antioxidante. Acesta ajută la ameliorarea crampelor abdominale, arsurilor și a balonării. De asemenea, grație conținutului bogat de flavonoide ajută la absorbția nutrienților și îmbunătățesc digestia.

Reduce inflamațiilor și combate durerile

Ceaiul de trandafiri este considerat a fi un analgezic și are și proprietăți antiinflamatorii. Grație acestor efecte, ceaiul de trandafiri ajută la combaterea problemelor de sănătate cauzate de inflamații, între care și artrită.

Ajută la ameliorarea răcelii

Ceaiul de trandafiri pot ameliora și durerile de gât și pot contribui la reducerea simptomelor congestiei nazale, motiv pentru care poți consuma această infuzie de trandafiri chiar și în timpul sezonului de gripă.

Elimină fluidele în exces

Ceaiul de trandafiri este recomandat chiar și pentru persoanele care se confruntă cu retenție de apă. Acesta ajută la eliminarea lichidelor, dar și a toxinelor prin rinichi, astfel că vei redescoperi adevărata stare de bine.

Articol citit de 230 persoane