Dacă îți dorești să-ți păstrezi tinerețea și aspectul tânăr al tenului ar trebui să ții cont de câteva sfaturi simple, care te vor ajuta să sporești producția de colagen din organism.

Colagenul este una dintre cele mai importante substanțe din organism, fiind sintetizat constant de acesta. Este, însă, indicat să incluzi în dietă alimente care ajută la stimularea producției de colagen. Te va ajuta să previi apariția ridurilor fine, dar și să-ți pierzi din strălucire.

Ce trebuie să mănânci pentru a favoriza producția de colagen, află mai jos:

Ardei roșu

La îndemâna oricui este, fără doar și poate, ardeiul roșu. Conține vitamina C, care ajută la stimularea producției de colagen. Astfel, pentru a te bucura de efectele lui îl poți include în salate, în smoothie-uri sau îl poți consuma ca atare.

Roșii

Poate că nu știai, însă roșiile ar trebui să fie nelipsite din alimentația ta. Conțin licopen, un ingredient activ ce asigură combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi, dar stimulează și producția de colagen. Le poți consuma proaspete, cu omletă sau în salate.

Somon

Fiind o sursă bogată de acizi grași Omega 3, somonul ajută nu doar la stimularea producției de colagen, dar luptă și împotriva inflamațiilor și împiedică degradarea celulară din cauza factorilor externi, precum poluare, radicali liberi.

De asemenea, pentru a stimula producția de colagen poți include în alimentație carne de pui, carne de curcan, albușuri de ou, citrice, nuci și semințe, dar și legume cu frunze verzi și usturoi.

Articol citit de 345 persoane