Leguminoasele sunt extrem de nutritive și accesibile oricui, însă nu se bucură de o popularitate excesivă. Astăzi, însă, îți propunem să descoperi ce beneficii au ele pentru organism.

Leguminoasele nu sunt doar nutritive și accesibile, însă sunt o sursă bogată de proteine. Ele conțin, de asemenea, și fibre, vitamine și minerale, motiv pentru care ajută la îmbunătățirea digestiei.

Leguminoasele conțin, de asemenea, și carbohidrați, care sunt responsabili de oferirea unui boost de energie. În plus, sunt recomandate pentru persoanele care vor să slăbească, întrucât oferă sațietate.

Printre altele, legumele sunt bogate în proteine, care sunt esențiale în perioada de creștere, dar și pentru atleți ori femei însărcinate. Deși nu conțin atât de multe proteine precum alimentele de origine animală, acestea sunt asimilate mai ușor în organism și mult mai sănătoase.

Deși ar putea să-ți pară greu de crezut, leguminoasele sunt o sursă excelentă de fibre, motiv pentru care ajută la combaterea constipației și reglează zahărul și nivelul de colesterol din sânge. De asemenea, pentru a spori cantitatea de vitamine și minerale din organism, consumă leguminoase. Acestea sunt bogate în fier, calciu și fosfor, dar și magneziu, iod și potasiu ori vitamina de tip B, care ajută la menținerea sănătății sistemului nervos central și ameliorează stresul, anxietatea și depresia.

Leguminoasele cuprind următoarele alimente - linte, fasole, mazăre, quinoa, năut, etc. Acestea sunt extrem de benefice pentru sănătate, însă nu trebuie să fie păstrate mai mult de un an de zile și este indicat să stea în apă fiartă cel puțin șapte-opt ore pentru a se înmuia.

Articol citit de 1115 persoane