Gripa este definită ca fiind o infecție virală, ce se manifestă prin instalarea bruscă a febrei și a frisoanelor, dureri de cap, congestie nazală, disconfort general și epuizare, dureri musculare și pierderea poftei de mâncare. Aceasta poate fi, însă, ameliorată cu ajutorul unor remedii simple.

Ce poți face pentru a combate gripa, află mai jos:

Dormi suficient

Primul pas pentru a te recupera după o gripă este să dormi suficient, întrucât organismul va accelera recuperarea.

Consumă lichide

În timpul gripei este important să te hidratezi, motiv pentru care îți propunem să bei apă, sucuri naturale din fructe ori ceaiuri din plante. poți alege între suc de citrice, de vișine, de căpșuri ori ceai de ghimbir, care este recunoscut pentru proprietățile antivirale și antiinflamatorii.

Mănâncă sănătos

Pentru a-i oferi organismului vitamine și minerale necesare pentru a face față bolii este musai să consumi alimente verzi, precum spanac, varză, castravete, broccoli, avocado, țelină. Pentru a-ți întări sistemul imunitar poți alege să încerci suplimente, precum vitamina C, zinc, echinaceea, propolis ori soc.

Evită supraîncălzirea și răcirea corpului

Un alt sfat important de care trebuie să ții cont este să aerisești frecvent camera în care stai. Astfel, vei scăpa de viruși. Este, de asemenea, important să supraîncălziți încăperea, deoarece modificările bruște ale temperaturii pot afecta temperatura corpului și pot agrava starea de sănătate.

Articol citit de 289 persoane