Durerea în gât este foarte neplăcută, însă, din fericire, există numeroase remedii naturiste pe care le poți încerca la tine acasă.

Provocată de o răceală ori de o angină, durerea în gât este extrem de neplăcută, însă o modalitate simplă pentru a o combate sunt rețetele de gargară.

Care sunt cele mai eficiente, află mai jos:

Gargară cu ardei iute cayenne

Deși nu este cunoscută, această rețetă este foarte eficientă pentru a combate durerile în gât. Tot ce trebuie să faci este să fierbi 100 ml de apă fierbinte și să amesteci o jumătate de linguriță de ardei iute. Fă gargară câteva minute, iar efectele se vor vedea rapid. Este bine să repeți această procedură de mai multe ori pe zi.

Gargară cu apă sărată

Cea mai simplă modalitate de a combate virozele, gargara cu apa sărată este considerat un adevărat dezinfectant natural, ce te ajută la prevenirea și tratarea infecțiilor locale. Adaugă o linguriță de sare într-o cană de apă caldă și fă gargară din oră în oră.

Gargară cu ceai de cimbru

Recunoscut pentru proprietățile antiseptice pe care le are, cimbrul ajută la combaterea microbilor și calmează gâtul. Pentru a te bucura de aceste efecte trebuie doar să amesteci o lingură de cimbru uscat cu o cană de apă fiartă. Strecoară totul, lasă să se răcească un pic, iar apoi fă gargară.

Gargară cu ceai cu miere și lămâie

Lămâia și mierea ajută la combaterea inflamațiilor și calmează gâtul, motiv pentru care îți propunem să încerci acest remediu naturist pentru a scăpa de durerea în gât. Trebuie doar să-ți prepari o cană de ceai, în care să adaugi două linguri de miere și o lingură de zeamă de lămâie, iar apoi să faci gargară. Poți chiar să bei amestecul. Consumând două căni pe zi, efectele se vor vedea rapid.

Articol citit de 430 persoane