Gastrita este o afecțiune a sistemului digestiv ce este întâlnită frecvent în rândul multor persoane, fiind cauzată de diferite probleme de sănătate, dar și de stres, alcool, tutun, infecția cu Helicobacter pylori și chiar de boli ale sistemului imunitar. Tratamentul acesteia depinde, evident, de cauză, însă există și câteva remedii naturiste pe care le poți încerca pentru ameliorarea simptomelor și pentru reducerea acidului gastric.

Persoanele care suferă de gastrită trebuie să facă niște schimbări în ceea ce privește alimentația, și anume să evite citricele, care sunt foarte acide, precum și adăugarea zahărului în diferite băuturi ori alimente, deoarece poate determina un disconfort.

Care sunt cele mai bune băuturi pe care le pot încerca bolnavii de gastrită, află mai jos:

Smoothie din papaya

Ai nevoie de:

  • un fruct de papaya
  • 250 ml de apă
  • o banană

Mod de preparare:

Curăță fructul de papaya, după care taie-l cubulețe mici, pentru a fi ușor de procesat în blender.

Curăță și taie banana, după care pune toate ingredientele în blender și amestecă până obții consistența dorită.

Servește imediat, înainte de a oxida.

Suc de pară și banană

Această băutură combină două ingrediente ce sunt ușor de digerat, așa că este recomandată persoanelor care suferă de gastrită.

Ai nevoie de:

  • o pară
  • o bannă
  • 125 ml de apă

Mod de preparare:

Spală para și taie-o cubulețe mici, îndepărtându-i, evident, semințele.

Curăță și banana și taie-o felii, după care pune toate ingredientele în blender și amestecă. Pentru o consistență mai lichidă, adaugă apă.

Servește băutura imediat.

Suc de morcovi

Sucul de morcovii este o băutură nu doar hidratantă, ci și răcoritoare, având un conținut bogat de apă. Iar pentru un plus de savoare adaugă

Ingrediente necesare:

  • trei morcovi
  • 250 ml de apă
  • un măr verde

Mod de preparare:

Curăță morcovii și mărul, după care taie totul cubulețe și trece-le prin blender.

Apă de cocos

Apa de cocos nu doar că are puterea de a te hidrata, însă poate fi un tratament pentru gastrită. Este ușor de digerat și conține numeroase vitamine, precum B1, B2, B3, B5 B6, B7 și B9, precum și minerale, printre care potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu și fier, dar și antioxidanți și amino-acizi esențiali.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 376 persoane