Mesele de Crăciun sunt, fără doar și poate, așteptate de multe persoane, însă ar trebui să ai grijă ce mănânci. Alimentele prea grase te pot balona, motiv pentru care îți propuenm să descoperi câteva remedii naturiste.

Balonarea se manifestă printr-o durere ce apare în urma acumulării de gaze în stomac. Aceasta poate fi combătută cu ajutorul unor remedii naturiste, precum:

Ceai de mușețel

Cunoscut pentru proprietățile calmante, ceaiul de musețel are puterea de a combate balonarea, dar și aciditatea gastrică. Trebuie doar să fierbi o cană cu apă, iar apoi să adaugi o lingură de flori de mușețel. Lasă la infuzat, iar apoi consumă totul.

Ceai de mentă

La îndemâna oricui, ceaiul de mentă este o adevărată comoară pentru sănătate și te poate ajuta să combați problemele digestive, precum și balonarea. Fierbe 250 de ml de apă, iar când dă în clocot, adaugă două lingurițe de frunze de mentă. Lasă la răcit, iar apoi consumă amestecul.

Cărbune medicinal

Recunoscut pentru puterea de a absoarbe gazele intestinale și de a combate flatulența, cărbunele medicinal este o adevărată comoară pentru sănătate, motiv pentru care îți propunem să încerci acest remediu.

Comprese calde

Balonarea poate fi combătută cu ușurință cu ajutorul compreselor calde, pe care le poți ține pe stomac câteva minute. Și reflexoterapia, adică masarea în talpă ori a zonei care corespunde stomacului și intestinelor te poate ajuta să scapi de aceste probleme.

Articol citit de 615 persoane