Astmul este o afecțiune a căilor respiratorii, aceasta apărând în momentul în care căile respiratorii sunt inflamate. Poate fi alergic, cauzat de locul de muncă, în cazul persoanelor care inhalează fum, gaze ori praf sau al copilăriei, care este întâlnit în rândul copiilor.

Dacă te numeri printre persoanele care suferă de astm, trebuie să știi că anumite alimente n-ar trebui să existe în dieta zilnică.

Care sunt acestea, află mai jos:

Grăsimi saturate

Le găsești în numeroase alimente pe care adori să le consumi atât la prânz, cât și la cină, precum carne roșie, cartofi ori alte alimente procesate. Potrivit Mayo Clinic, toate acestea n-ar trebui să se regăsească în alimentația ta dacă suferi de astm, întrucât înrăutățesc simptomele date de această boală, sistemul imunitar fiind compromis.

Experții recomandă, în schimb, consumul de alimente care conțin acizi grași Omega-3, precum pește gras, nuci, alune, piept de pui, dar și legume.

Lapte

Indiferent că vorbim de lapte care conține grăsimi mai puține, acesta nu este indicat persoanelor care suferă de astm, deoarece pot spori simptomele determinate de aceste afecțiuni. Poți alege, în schimb, lapte de migdale ori de soia. Acesta va preveni producția de mucus, îmbunătățind congestia nazală.

Carnea roșie

Fiind o sursă de grăsimi saturate, carnea roșie nu este recomandată persoanelor care suferă de astm. Potrivit unui studiu publicat în Nutrition Journal, oamenii care consumă carne roșie prezintă un risc crescut de a dezvolta astm. Astfel, poți opta pentru pui, curcan sau pește.

De asemenea, citricele, roșiile, alimentele sărate și nici cele care conțin grăsimi trans n-ar trebui să se regăsească în alimentația ta.

Articol citit de 402 persoane