Primăvara este perioada ideală pentru a face un detox, motiv pentru care în articolul de astăzi îți propunem să descoperi care sunt ceaiurile care ajută la purificarea corpului și la pierderea în greutate.

Când vine vorba de detoxifierea organismului, oamenii încearcă să găsească modalități prin care să se simtă bine și poate fără să țină o dietă. Ceaiurile de detoxifiere pot fi utile în acest caz, motiv pentru care îți propunem să le descoperi.

Atunci când urmezi o cură de detoxifiere cu ceaiuri nu trebuie să încetezi să mai mănânci, ci pur și simplu să le integrezi în alimentația ta, care ar trebui să conțină surse de proteine, fibre, grăsimi saturate și carbohidrați.

Cum acționează ceaiurile de detoxifiere în organism

Ceaiurile de detoxifiere ajută la hidratarea organismului și la stimularea eliminării lichidelor, îmbunătățind astfel digestia. Totodată, anumite ceaiuri conferă un plus de sațietate, ceea ce înseamnă că nu vei mai ronțăi între mese și te va ajuta să topești kilogramele în plus.

Pentru ca aceste ceaiuri să funcționeze și să te ajute să slăbești este important să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi, de patru ori pe săptămână și să fii conștientă de faptul că acestea sunt suplimente, nu soluții.

Există, de asemenea, și câteva modalități de a bea ceaiuri de detoxifiare. De obicei sunt recomandate două căni pe zi, una pe stomacul gol și alta la prânz.

Care sunt cele mai bune ceaiuri de detoxifiere, află mai jos:

Ceai verde

Ceaiul verde joacă un rol important în multe diete, întrucât acesta are capacitatea de a spori detoxifierea. Conține cofeină, care ajută la eliminarea lipidelor și la îmbunătățirea digestiei. De asemenea, flavonoidele și taninii regăsiți în ceaiul verde sunt eficienți pentru a spori detoxifierea și pentru a combate problemele asociate cu digestia.

Nu este, însă, indicat să bei mai mult de trei cești de ceai verde pe zi, întrucât te poți confrunta cu efecte adverse, precum o hipotensiune.

Ceai roșu

Spre deosebire de ceaiul verde, acesta are un conținut scăzut de cofeină. Este indicat persoanelor care suferă de insomnie. Găsit pentru prima dată în China, oamenii l-au consumat pentru a spori eliminarea grăsimilor din sânge. Acest tip de ceai ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol rău din sânge (LDL), are proprietăți depurative, îmbunătățește digestia și sporește detoxifierea organismului.

Ceai alb

Se spune despre ceaiul albă că este una dintre cele mai bune modalități prin care îți poți detoxifia organismul. Acesta conține nutrienți care au numeroase beneficii pentru sănătate, iar printre nutrienții regăsiți se numără și catechinele și polifenolii, care ajută, de asemenea, la combaterea efectelor date de radicalii liberi.

Credit foto: Shutterstock

Articol citit de 488 persoane