Alimentația nesănătoasă, stilul de viață haotic și viciile afectează, fără doar și poate, ficatul, care este responsabil cu peste 500 de funcții în organism. De aceea, ar trebui să-i acorzi atenție și să încerci sucuri obținute din plante ce ajută la detoxifierea ficatului și la stimularea regenerării celulelor hepatice.

Ficatul este sensibil la tulburările metabilice și chiar o alimentație nesănătoasă îl poate afecta, fapt pentru care îți propunem să încerci sucuri naturale, pe care le poți prepara chiar la tine acasă.

Suc pentru detoxifierea ficatului cu sfeclă roșie

Urmează o cură cu suc de sfeclă și-ți vei detoxifia ficatul. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, precum:

- o sfeclă roșie proaspătă
- două fructe de kiwi
- patru morcovi
- o ceașcă de nuci

Tot ce trebuie să faci este să cureți sfecla roșie și fructele de kiwi, dar și morcovii, după care taie-le în bucăți mici. Trece-le prin blender, iar apoi consumă băutura imediat, ca să nu oxideze.

Suc pentru detoxifierea ficatului cu portocale și țelină

O altă modalitate de a-ți detoxifia ficatul este să prepari un suc obținut din portocale și țelină.

Tot ce trebuie să faci este să treci prin blender două portocale fără coajă, o lămâie, o jumătate de țelină și o jumătate de cană cu pătrunjel. Amestecă bine ingredientele, iar apoi consumă totul imediat.

Pentru a fi eficientă, cura de detoxifiere cu sucuri trebuie să fie ţinută între 3 şi 7 zile, perioada în care trebuie să mânaţi cât mai puţin şi să beţi cât mai multe sucuri. Încercaţi să consumaţi multe salate, fructe, supe, sa beţi multă apă şi să faceţi mişcare.

Articol citit de 2197 persoane