Cunoscut a fi unul dintre cele mai importante organe ale corpului, ficatul îndeplinește peste 500 de funcții în organism, motiv pentru care este musai să ai grijă de el. Iar detoxifierea este o procedură pe care trebuie să o încerci mereu.

Astfel, o modalitate simplă pentru detoxifierea ficatului este amestecul de suc de mere și sare amară, care are beneficii asupra organismului, ajutând la ameliorarea durerilor reumatice, la tratarea hemoroizilor, a artrozei, precum și la îmbunătățirea stării de spirit.

Pentru efecte maxime asupra ficatului, sarea amară trebuie să fie amestecată cu suc de mere, ulei de măsline și suc de grapefruit. Această combinație de ingrediente ajută la eliminarea toxinelor din ficat.

Așadar, pentru a prepara acest remediu naturist ai nevoie de patru linguri de sare amară, o jumătate de cană de ulei de măsline extra virgin, un grapefruit ori trei lămâi. Bea câte 100 de ml din acest amestec în fiecare zi, iar efectele se vor vedea rapid.

De asemenea, pentru a-ți detoxifia ficatul poți fierbe 250 de ml de apă cu o legătură de pătrunjel. Consumă amestecul după ce a stat la infuzat 20 de minute, iar pentru efecte sporite, urmează o cură timp de o săptămână.

Nu în ultimul rând, îți poți prepara un smoothie cu măr verde, țelină și apă. Trebuie să amesteci ingredientele, un măr, două tije de țelină și 750 de ml de apă, iar apoi să bei un pahar din această băutură după fiecare masă.

Articol citit de 421 persoane