Persoanele care au fost diagnosticate cu hemoroizi se confruntă cu un disconfort accentuat, dar și cu sângerări, însă există numeroase ceaiuri ce pot ameliora aceste simptome neplăcute.

De obicei, persoanele care sunt predispuse la constipație prezintă un risc crescut de a face hemoroizi. Aceștia pot fi, însă, combătuți cu anumite ceaiuri ce ajută la calmarea durerilor și a mâncărimilor.

Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru a combate hemoroizii, află mai jos:

Ceai de coada-șoricelului

Această plantă ajută la ameliorarea durerilor și a mâncărimilor, motiv pentru care îți recomandăm să încerci să-ți prepari o infuzie de ceai de coada-șoricelului. Trebuie să amesteci 2-3 lingurițe de plante cu 250 ml de apă clocotită. Așteaptă să infuzeze câteva minute, iar apoi consumă amestecul. Pentru efecte maxime este bine să beți cel puțin 2-3 căni pe zi.

Ceai de pelin

Infuzia de pelin ajută nu doar la tratarea hemoroizilor, ci la distrugerea viermilor intestinali. Acesta poate să combată, de asemenea, constipația. Pentru a pregăti o infuzie de pelin trebuie doar să amesteci 10 grame de plantă cu 250 ml de apă fiartă. Așteaptă să infuzeze, iar apoi bea amestecul. Consumă 2-3 căni pe zi, iar efectele nu vor întârzia să se vadă.

Ceai gălbenele

Găbenelele au acțiune cicatrizantă și antiinflamatoare, însă se recomandă să folosești infuzia sub formă de comprese, dar nu numai. Astfel, exern aplică comprese cu infuzie preparată din 10 grame de flori la 100 ml de apă fiartă, iar intern bea trei căni pe zi, între mese.

Articol citit de 864 persoane