Detoxifierea rinichilor este deosebit de importantă pentru organism atunci când suferi de afecțiuni precum hipertensiune, diabet ori artrită, motiv pentru care îți propunem să incluzi în dietă câteva alimente simple, disponibile oricând și foarte ieftine.

Turmeric

Inflamațiile din organism pot să determine apariția multor afecțiuni, între care și boli are rinichilor. Astfel, pentru a-ți detoxifia rinichii poți alege să incluzi în alimentație turmeric. Conține curcumină, care are proprietăți antiinflamatorii și ajută la prevenirea apariției pietrelor la rinichi. Îl poți include în orez, fripturi sau îl poți adăuga chiar și în smoothie.

Mere

Se spune că un măr pe zi ține doctorul la distanță. Ba mai mult, grație conținutului de fibre, merele sunt recomandate și pentru prevenirea afecțiunilor rinichilor, ajutând la menținerea sănătății tractului digestiv.

Usturoi

Adevărată comoară pentru sănătate, usturoiul ajută la eliminarea toxinelor din organism și combate inflamațiile. Include-l în dieta zilnic, întrucât antioxidanții regăsiți în compoziția acestuia ajută la detoxifierea organismului și reglează tensiunea arterială.

Ulei de măsline

Recunoscut pentru proprietățile benefice pe care le are asupra organismului, uleiul de măsline nu doar că ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge, dar combate durerile cauzate de pietrele la rinichi și reduce inflamațiile. Alege ulei extravirgin de măsline și include-l în salate ori în alte mâncăruri pe care le pregătești.

Limonadă

Dacă vrei să-ți detoxifiezi rinichii consumă limonadă. Alege varianta neîndulcită, preparată în casă, iar efectele se vor vedea rapid, întrucât te va ajuta să previi apariția pietrelor la rinichi și chiar să-ți întărești sistemul imunitar.

Articol citit de 1360 persoane